Θρεπτικό, εύκολο και υγιεινό σνακ για το γραφείο, τη δουλειά αλλά και την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο που μεταφέρεται εύκολα σε γυάλινο βάζο.
240 γρ ρεβίθια και κρατάμε λίγο από το ζουμί τους
Ελαιόλαδο
Χυμό από ένα λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο, αν θέλετε λιγότερη ένταση βάζετε 1
4 κουταλιές ταχίνι
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
1 πρέζα κύμινο
Ανακατεύουμε ολα τα υλικά στο μπλέντερ μαζί με το ζουμί από τα ρεβίθια και σερβίρουμε με μπαστουνάκια αγγουριού και καρότου.
Μπορεί να βγάλει 5-6 μερίδες και φυλάσσεται στο ψυγείο για περίπου 1 εβδομάδα.
Επίσης, μπορείς να αντικαταστήσεις με χούμους το τυρί στο ντάκο ή σε μια τορτίγια. Και αν νηστεύεις μπορείς να φτιάξεις μια πίτα με χούμους και ψητά μανιτάρια!
Ή απόλαυσε το με την παρέα σου μαζί με ένα κρασάκι.
Το χούμους αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, καλών λιπαρών, σιδήρου και φυτικών ινών.