Καρκίνος και διατροφή. Αυτό που τρώμε επηρεάζει το καρκίνο;

Η 4η Φεβρουαρίου χαρακτηρίζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και εστιάζει την παγκόσμια προσοχή στη πρόληψη. Υπενθυμίζει πόσο σημαντική είναι η δέσμευση συνολικά των οργανισμών και των κοινοτήτων αλλά και ατομικά του κάθε ανθρώπου, ώστε να υπάρχει όσο γίνεται περισσότερη προστασία από την νόσο.
Ο καρκίνος είναι μια από τις κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως, ωστόσο πλήθος μελετών καταλήγουν ότι απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η υγιεινή και σωστή διατροφή, θα μπορούσαν να αποτρέψουν το 30-50% όλων των καρκίνων.
Όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι ορισμένες διατροφικές συνήθειες επηρεάζουν αυξητικά ή επιβραδυντικά τον κίνδυνο καρκίνου. Επιπλέον, η διατροφή θεωρείται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στη θεραπεία, την αντιμετώπιση και κυρίως στην πρόληψη του καρκίνου.
Για την ζωή σου, αξίζει να μάθεις να τρέφεσαι σωστά, μέσα από τους κατάλληλους συνδυασμούς τροφών. Μην το αμελείς!

Δημοσιεύτηκε από τον Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Αθλητική Διατροφολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *