Ο βραδινός ύπνος στην απώλεια βάρους

axiatrofis, doseaxia, dwseaxia, kanutritionist, kapostolopoulounutrition, kapostolopoulounutritionist, άγχος, αδυνάτισμα, αθλητικός διατροφολόγος, αθλητισμός, αξία τροφής, άσκηση, Αχαϊα, δίαιτα, διαιτολόγος, διαλειμματική νηστεία ευεξία, διατροφή, διατροφολόγος, ευτυχία, ζωή, κατάθλιψη, κιλά, Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου, ομορφιά, πάτρα, παχυσαρκία, στόχος, στρες, σώμα, τροφές, Υγεία, φαγητά, φαγητό, χαρά, χάσιμο βάρους, υγιεινά εστιατόρια, επιχειρήσεις, μεταβολισμός,

Ο βραδινός ύπνος είναι απαραίτητος για όλους τους οργανισμούς κι όμως σπάνια του δίνουμε σημασία.

Eίναι πηγή ενέργειας για τη ζωή ώστε να υποστηριχθούν πολλές φυσιολογικές αλλά και ψυχολογικές λειτουργίες του οργανισμού.

Μελέτη εξέτασε τη σχέση μεταξύ ύπνου, άγχους και της προσκόλλησης σε κάποιο πρόγραμμα απώλειας βάρους. Όσοι κοιμόντουσαν λιγότερο από έξι ώρες ή περισσότερες από οκτώ ώρες την ημέρα είχαν λιγότερες πιθανότητες να έχουν επιτυχία στην προσπάθεια απώλειας βάρους, σε σχέση με αυτούς που κοιμόντουσαν μεταξύ έξι και οκτώ ώρες.

Στην ίδια μελέτη φάνηκε ότι το άγχος επηρέασε την απώλεια βάρους και σε συνδυασμό με τον ανεπαρκή ύπνο, το άγχος μείωσε περίπου στο μισό την επιτυχία απώλειας βάρους.

Επιπρόσθετα, η έλλειψη ύπνου αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες, κάτι που έχει διαπιστωθεί ότι σχετίζεται με την αύξηση του βάρους.

Δημοσιεύτηκε από τον Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Αθλητική Διατροφολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *