Πως να μην το γιορτάσεις με ένα λαχταριστό παγωτό;

διατροφή, δίαιτα, υγεία, ομορφιά, σώμα, άσκηση, αθλητισμός, ευτυχία, ζωή, χαρά, τροφές, διαλειμματική νηστεία ευεξία, στόχος, κιλά, παχυσαρκία, αδυνάτισμα, φαγητά, Πάτρα, διαιτολόγος, διατροφολόγος, Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου

Το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο και με επιτυχίες, είτε προσωπικές είτε μελών της οικογένειας μας. Μετά την προσπάθεια, την επιμονή και την κούραση ενός χειμώνα, έρχεται και η ανταμοιβή που μπορεί να είναι το πτυχίο μιας ξένης γλώσσας, η αναγνώριση στην εργασία σας , εξετάσεις παντός τύπου κ.α.

Πως να μην το γιορτάσεις με ένα λαχταριστό παγωτό; Εξάλλου τι καλοκαιρινή επιβράβευση θα ήταν χωρίς την εμπλοκή του παγωτού; Το παγωτό πρέπει και μπορεί να συμπεριληφθεί ως καλοκαιρινή απόλαυση.

Καλό όμως θα ήταν να ισορροπήσετε μεταξύ της χρονικής διάρκειας κατανάλωσης ,  του μεγέθους της μερίδας , των επιπρόσθετων υλικών γαρνιρίσματος και της ποιότητας του.

Αντί να το καταναλώσετε μετα την διασκέδαση κάντε το πριν ή κατά την διάρκεια. Επίσης το μέγεθος της μερίδας για τα περισσότερα παγωτά είναι μισό φλιτζάνι. Το παγωτό είναι  μια απόλαυση και όχι ένα γεμάτο φαγητό που θα καλύψει το αίσθημα της πείνας! Εάν λάβετε υπόψη σας το μέγεθος της μερίδας, δεν πειράζει να προσθέσετε σαν γαρνιτούρα λίγους ξηρούς καρπούς ή κατι της επιλογής σας. Απλά χαλαρώστε και μην καταλήγετε με περισσότερο γαρνίρισμα από το παγωτό! (Ξέρετε γιατί ακριβώς μιλάμε σωστά;)

Τέλος επιλέξτε παγωτά που περιέχουν τα παραδοσιακά υλικά όπως γάλα, αυγά, ζάχαρη, φράουλες κ.λπ. και δεν περιέχουν μια μακρά λίστα συντηρητικών, πρόσθετες χημικές ουσίες και χρώματα.

Αναδείξτε το ταλέντο σας στην ζαχαροπλαστική και φτιάξτε το δικό σας υγιεινό και νόστιμο παγωτό εμπλέκοντας και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας σας.

Εξάλλου η ζωή είναι στιγμές!

Δημοσιεύτηκε από τον Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Αθλητική Διατροφολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *