Αρκεί στις εξετάσεις να κάνετε μόνο ησυχία;

axiatrofis, doseaxia, dwseaxia, kanutritionist, kapostolopoulounutrition, kapostolopoulounutritionist, άγχος, αδυνάτισμα, αθλητικός διατροφολόγος, αθλητισμός, αξία τροφής, άσκηση, Αχαϊα, δίαιτα, διαιτολόγος, διαλειμματική νηστεία ευεξία, διατροφή, διατροφολόγος, ευτυχία, ζωή, κατάθλιψη, κιλά, Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου, ομορφιά, πάτρα, παχυσαρκία, στόχος, στρες, σώμα, τροφές, Υγεία, φαγητά, φαγητό, χαρά, χάσιμο βάρους, υγιεινά εστιατόρια, επιχειρήσεις, μεταβολισμός, εξετάσεις, διάβασμα

Οι περισσότεροι έφηβοι και φοιτητές κατά την περίοδο των εξετάσεων αφοσιώνονται στο διάβασμα με αποτέλεσμα να παραμελούν την αξία της διατροφής στο μαθησιακό αποτέλεσμα.

Αν και είναι απόλυτα κατανοητό, καλό θα ήταν οι άνθρωποι που τους αγαπάμε να τους θυμίζουμε  πως η διατροφή αυτή τη κρίσιμη περίοδο, παίζει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του βραχυπρόθεσμου στόχου τους.

Η αξία των τροφών κατά την εξεταστική περίοδο βοηθάει τους εξεταζόμενους  να  εξασφαλίσουν τη μέγιστη πνευματική απόδοση, να αυξήσουν  τη συγκέντρωσή και να βελτιώσουν τη μνήμη τους. Ταυτόχρονα ενισχύει τη σωματική δυναμική ώστε να τιθασεύσει τους στρεσογόνους παράγοντες των εξετάσεων και βοηθώντας τους εφήβους και τους φοιτητές να ανταπεξέλθουν στη πρόκληση της εξεταστικής.

Φροντίστε λοιπόν να καταναλώνουν τα βασικά γεύματα και τα ενδιάμεσα σνακ περιοδικά ανα περίπου 3 ώρες. Ο εγκέφαλος χρειάζεται τροφή για να μπορέσει να αποδώσει στις τόσο αυξημένες απαιτήσεις. Παράδειγμα μικρών σνακ ανάμεσα στα κυρίως γεύματα είναι τα φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, η μαύρη σοκολάτα με τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε κακάο,  οι ανάλατοι ξηροί καρποί, οι ρυζογκοφρέτες με μέλι, το παστέλι με σουσάμι, τα smoothies ή οι χυμοί με τα αγαπημένα τους φρούτα και λαχανικά και φυσικά..μην ξεχνάτε το νερό!

Δεν αρκεί να κάνετε μόνο ησυχία για να διαβάσουν τα «παιδιά». Ενισχύστε  σημαντικά  τη βοήθεια που τους προσφέρετε  με σωστούς συνδυασμούς τροφών σύμφωνα με τις ανάγκες του παιδιού όπως αναδύονται από το φύλλο, την ηλικία, το είδος  και την χρονική διάρκεια των εξετάσεων και άλλα εξατομικευμένα χαρακτηριστικά.

Δημοσιεύτηκε από τον Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Αθλητική Διατροφολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *