Μια καλή συνήθεια για να έρθετε πιο κοντά στο στόχο σας.

axiatrofis, doseaxia, dwseaxia, kanutritionist, kapostolopoulounutrition, kapostolopoulounutritionist, άγχος, αδυνάτισμα, αθλητικός διατροφολόγος, αθλητισμός, αξία τροφής, άσκηση, Αχαϊα, δίαιτα, διαιτολόγος, διαλειμματική νηστεία ευεξία, διατροφή, διατροφολόγος, ευτυχία, ζωή, κατάθλιψη, κιλά, Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου, ομορφιά, πάτρα, παχυσαρκία, στόχος, στρες, σώμα, τροφές, Υγεία, φαγητά, φαγητό, χαρά, χάσιμο βάρους, υγιεινά εστιατόρια, επιχειρήσεις, μεταβολισμός, εξετάσεις, διάβασμα, κάπνισμα

Η παγκόσμια ημέρα κατά του τσιγάρου (31/5) επισκιάστηκε από το χαρμόσυνο γεγονός της έναρξης του καλοκαιριού με τον ερχομό του Ιουνίου.

Για να χαρούμε όλοι το καλοκαίρι αυτό καθώς και τα επόμενα καλοκαίρια, δεν θα πρέπει να μείνουμε μόνο στα νούμερα και στους κινδύνους που προκαλεί το κάπνισμα. Θα πρέπει να δράσει ο κάθε ένας καπνιστής αναλόγως ώστε αν δεν είναι εφικτό να κόψει άμεσα το κάπνισμα ή έστω να το ελαττώσει, τουλάχιστον να ενισχύσει τον οργανισμό του όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πόσο μάλλον για τα νέα παιδιά, που πάρα τη συνεχή ενημέρωση, συγκριτικά με παλαιότερα χρόνια,  για τους κινδύνους του καπνίσματος παρατηρείται αυξητική τάση των νεαρών καπνιστών.

Οι καπνιστές χρειάζονται καθημερινά περισσότερη βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά. Καλό είναι, λοιπόν, όσοι καπνίζουν να ενισχύσουν τον οργανισμό τους τρώγοντας φρούτα, κυρίως εσπεριδοειδή, και λαχανικά. Προτιμήστε φρούτα και λαχανικά με έντονο πορτοκαλοκίτρινο χρώμα και κόκκινες πιπεριές, ακτινίδιο, πορτοκάλι.

Προσπαθήστε να τρώτε τουλάχιστον 5 γεύματα την ημέρα με γνώμονα τα ανωτέρω.

Η ημερήσια λήψη της επιπλέον βιταμίνης C  μπορεί να γίνει όμορφη συνήθεια που αντισταθμίζει εν μέρη την άσχημη επιλογή του καπνίσματος. Πιθανόν, αν έχετε στο μυαλό σας την καθημερινή ενίσχυση και την προστασία του οργανισμού σας από το τσιγάρο μέσω της διατροφής, να έρθει πιο κοντά ο μακροπρόθεσμος στόχος της απελευθέρωσης σας από αυτή την επικίνδυνη συνήθεια.

Δημοσιεύτηκε από τον Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Αθλητική Διατροφολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *