Διατροφή και Ύπνος: Αξίζει να μάθουμε να κοιμόμαστε καλά σε αυτές τις γιορτές;

Ένας καλός ύπνος παρουσιάζει συσωρευτικά οφέλη στη σταθεροποίηση πολλών εσωτερικών διεργασιών του ανθρώπινου σώματος που ολοένα και περισσότερο επιβεβαιώνονται από επιστημονικές μελέτες.

Σε πρόσφατη έρευνα διαπιστώθηκε εκτός των άλλων, ότι η μετάβαση για ύπνο μετά τα μεσάνυκτα και τα διαταραγμένα μοτίβα  πριν και μετά τον ύπνο  συσχετίζονται με διαταραχές στον ανθρώπινο μεταβολισμό το επόμενο πρωινό . Ειδικότερα παρουσιάστηκε ότι η συνήθεια να κοιμάται κάποιος μετά τα μεσάνυχτα, ή να έχει ένταση πριν τον ύπνο, ή να μην κοιμάται συνεχόμενα,  σχετίζονται ενεργά με τη μειωμένη ανταπόκριση της μεταγευματικής γλυκόζης και ευθύνονται για μειωμένο μεταβολισμό του πρωινού γεύματος.

Η διάρκεια, η ποιότητα και ο χρόνος μετάβασης για ύπνο είναι σημαντικά χαρακτηριστικά του τρόπου ζωής για τη βελτίωση του μεταβολισμού μας  και οι εξατομικευμένες κατευθυντήριες γραμμές επιφέρουν τα μέγιστα αποτελέσματα.

Η προτροπή του διατροφολογικού μας κέντρου είναι να ενημερωθείτε πλήρως και σφαιρικά για το συνδυασμό εκείνων των  προτάσεων που θα σας προσφέρουν μια καλύτερη υγεία, με τα κατάλληλα κιλά, για περισσότερη ευεξία.

Άλλωστε οι γιορτές ενδείκνυνται να φροντίσουμε τον εαυτό μας λίγο περισσότερο.

Φροντίστε τον εαυτό σας και κάντε μία νέα αρχή!

Δημοσιεύτηκε από τον Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Αθλητική Διατροφολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *