Η νηστεία ως μέσο βελτίωσης του ατόμου και της κοινωνίας

Με έναυσμα την έναρξη της Σαρακοστής, η νηστεία είναι ευρέως ενσωματωμένη στη μεσογειακή διατροφή.

Με έναυσμα την έναρξη της Σαρακοστής, η νηστεία είναι ευρέως ενσωματωμένη στη μεσογειακή διατροφή. Η νηστεία ακολουθεί ένα διατροφικό πρότυπο που χαρακτηρίζεται από την περίοδο αποχής τόσο από προϊόντα ζωικής προέλευσης όσο και από  αυξημένη κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και οσπρίων.

Αναμφισβήτητα το πνευματικό κομμάτι της νηστείας είναι άκρως σημαντικό. Αποδεικνύεται όμως ότι η  νηστεία είναι εξίσου σημαντική στη  γνωστική ικανότητα και στη ψυχική υγεία.

Πάνω στο τομέα αυτό μελετήθηκαν το προηγούμενο έτος πάνω από 200 άτομα εκ των οποίων οι μισοί δεν νήστευαν ενώ οι άλλοι μισοί νήστευαν και αξιολογήθηκε με επιστημονικές μεθόδους η παρουσία του άγχους και της κατάθλιψης. Διαπιστώθηκε ότι  όσοι νήστεψαν παρουσίασαν καλυτέρα αποτελέσματα υποστηρίζοντας την  ευεργετική επίδραση της νηστείας στην ψυχολογική και ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Σας προτείνουμε να ενημερωθείτε άμεσα για τον νηστίσιμο  διατροφικό προγραμματισμό που θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τόσοι την ψυχική σας υγεία όσο και τους δείκτες του λιπώδη και μυϊκού σας ιστού.

Η βελτίωση ενός ανθρώπου στο πνευματικό, ψυχικό και σωματικό επίπεδο είναι μια ενίσχυση και της βελτίωσης της κοινωνίας μας! Επικοινωνήστε μαζί μας για τις λεπτομέρειες της μελέτης.

Δημοσιεύτηκε από τον Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Αθλητική Διατροφολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *