Ο οργανισμός σου θυμάται, μην το ξεχνάς

διατροφή, δίαιτα, υγεία, ομορφιά, σώμα, άσκηση, αθλητισμός, ευτυχία, ζωή, χαρά, τροφές, διαλειμματική νηστεία ευεξία, στόχος, κιλά, παχυσαρκία, αδυνάτισμα, φαγητά, Πάτρα, διαιτολόγος, διατροφολόγος, Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου

Την επόμενη φορά που θα νιώθεις ότι πεινάς και θα θέλεις να φας κάτι για να σταματήσεις την πείνα σου, είτε είσαι αθλητής/τρια, είτε όχι, έφηβος/η ή ενήλικος/η, φοιτητής/τρια ή εργαζόμενος/η, να έχεις κατά νου κάτι πολύ σημαντικό.

Ο οργανισμός σου περιμένει από εσένα το καλύτερο. Μην θεωρείς ότι μπορείς να τον ξεγελάς με οποιαδήποτε πρόσκαιρη τροφή. Ο οργανισμός υπομονετικά αποδέχεται τις επιλογές σου, όμως πάντα μελετάει τι τρόφιμα τρως, ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά τους και σκοπεύει κάποια στιγμή να αντιδράσει απειλώντας την υγεία σου.

Το ότι θέλεις να χάσεις βάρος, ή να έχεις καλές καθημερινές νοητικές και σωματικές επιδόσεις σίγουρα είναι κάτι καλό για τον οργανισμό. Δεν είναι όμως καλό να προσπαθείς να τα πετύχεις μέσα από ερασιτεχνικές αναζητήσεις στο διαδίκτυο και σε συζητήσεις από στόμα σε στόμα,  εφαρμόζοντας αυθαίρετα πρακτικές που δεν ταιριάζουν στο δικό σου τύπο σώματος, στη δική σου υγεία, και στη δική σου καθημερινότητα.

Ο οργανισμός σας θυμάται τα πάντα! Τα λάθος γεύματα που έφαγες σε λάθος ώρες, τις λάθος ποσότητες που άκουσες ότι πρέπει να τρως για να χάσεις κιλά και τους λάθος συνδυασμούς τροφών που νόμιζες ότι θα σου δώσουν ενέργεια και δύναμη. Αν ο οργανισμός σας μπορούσε να σας μιλήσει σε κάθε γεύμα, θα σας έλεγε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που εμπλέκονται για ένα σωστό κάθε φορά διατροφικό αποτέλεσμα.

Αφού όμως δεν είναι εφικτό να σε συμβουλέψει αυτός για κάθε γεύμα, μπορούμε να σε συμβουλέψουμε εμείς, ώστε να αποκτήσεις μια ισορροπημένη διατροφική σχέση μεταξύ εσένα και του οργανισμού σου.

Δες μας σαν να είμαστε ο οργανισμός σου!

Δημοσιεύτηκε από τον Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Αθλητική Διατροφολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *