Η προσθήκη υπερβολικής ζάχαρης, μελιού, σιροπιού, κ.α. στον καφέ σας από την μια σας φορτώνει με θερμίδες, ζάχαρη, κορεσμένα λιπαρά, τρανς λιπαρά και από την άλλη ακυρώνονται κατά κάποιο τρόπο τα οφέλη του καφέ.
Προτιμήστε καφέ από φίλτρο, όπως espresso διότι συμβάλλουν στη μείωση της ποσότητας της καφεζόλης από τον καφέ, η οποία συνδέεται με αυξήσεις στα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.
Προσθέστε στον καφέ σας κανέλα, εκχύλισμα βανίλιας ή άγλυκη σκόνη κακάο. Δεν περιέχουν θερμίδες, θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας και θα επωφεληθείτε από την αντιοξειδωτική τους δράση.
Αποφύγετε την προσθήκη γάλακτος στο καφέ. Έτσι θα μειώσετε το θερμιδικό φορτίο του καφέ και συγχρόνως θα αποφύγετε το φούσκωμα, στομαχόπονους και γενικά κοιλιακές διαταραχές.