Ρόδι- Ο κόκκινος ”θησαυρός”

Οκτώβρης και οι ροδιές του κήπου μου έτοιμες να προσφέρουν τα οφέλη τους και να θωρακίσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα απέναντι στις ιώσεις που συνήθως  τέτοιες εποχές σηματοδοτείται η αρχή  μιας  έξαρσης.

Για να περάσουμε ένα ήρεμο χειμώνα χωρίς ιώσεις δεν πρέπει μόνο να πλένουμε  συχνά τα χέρια μας ή να αποφεύγουμε τους κλειστούς χώρους αλλά να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στη διατροφή μας.

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι η ασπίδα μας ενάντια στις ασθένειες και η σωστή διατροφή είναι η βάση για ένα δυνατό υγιή οργανισμό..

Αυτή την εποχή το ρόδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα αποτελεσματικό φρούτο στην ενίσχυση της άμυνας μας ενάντια στις ιώσεις.

Ένα ρόδι μπορεί να καλύψει το 40% της ημερησία συνιστώμενης δόσης βιταμίνη C που έχει ανάγκη ο ανθρώπινος οργανισμός.

Φρούτο με αντιμικροβιακές, αντικαρκινικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες αλλά και με λιγοστές θερμίδες περίπου στις 85 θερμίδες τα 100γρ.

Βάλτε το ρόδι στη διατροφή σας είτε στη φυσική του μορφή ή σαν χυμό είτε αναμείξτε το με ποικιλία λαχανικών φτιάχνοντας μια δροσερή, απολαυστική και θρεπτική σαλάτα ισχυροποιώντας σε μεγάλο βαθμό την άμυνα του οργανισμού σας.

Αναμείξτε τρυφερά φύλλα μαρουλιού, σγουρό κόκκινο μαρούλι, σπανάκι, ρόκα, καρύδια, παρμεζάνα και ρόδι.

Οι σαλάτες δεν είναι ένα κλισέ από πράσινες φυλλώδεις μάζες  συγκεντρωμένες σε ένα πιάτο που μας επιβάλλεται να τις καταναλώσουμε ή κάποιο βαρετό συνοδευτικό  κυρίως γεύματος. Αποτελούν μια ομάδα συνεργασίας μεταξύ βιταμινών και ιχνοστοιχείων   έτοιμη να υπακούσουν στις ανάγκες σας τόσο της καθημερινότητας όσο και της ιδιαιτερότητας των στιγμών προσδίδοντας στυλ και εμφάνιση στο πιάτο σας.

Προσθέστε λοιπόν χρώμα και φαντασία στις σαλάτες για να εφοδιαστείτε με πληθώρα βιταμινών και γεύσεων ενώ παράλληλα απολαύστε τη νίκη μιας ακόμα μάχης σας  απέναντι στις ιώσεις αλλά και τις εντυπώσεις, προς τον εαυτό σας κυρίως, σε κάθε καθημερινό γεύμα.

Εξάλλου δεν το αξίζετε;

Δημοσιεύτηκε από τον Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Αθλητική Διατροφολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *