Γιατί “ναι” στο lockdown

To δεύτερο lockdown παρουσιάζεται σαν μια μεγάλη ευκαιρία στη διατροφική μας  συνήθεια, πάρα σαν ένα μικρό pause. Αλλάζοντας τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε μια τέτοια δυσμενή κατάσταση θα απαλλάξουμε τον οργανισμό μας από  τοξίνες και κιλά.

Τώρα που είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας διαθέτουμε περισσότερο χρόνο και έχουμε την δυνατότητα να δούμε το φαγητό σαν διέξοδο από κακές, καθημερινές, γρήγορες συνήθειες και όχι σαν παρηγοριά παραλληλίζοντας το με την αγωνία της έκβασης της πανδημίας.

Μια πρόχειρη και μη επιλεκτική διατροφή μπορεί αυτή τη περίοδο να αποδειχθεί βλαβερή τόσο για λόγους αισθητικούς αλλά περισσότερο για λόγους υγείας.  Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ και προϋποθέτει μια πολυδύναμη διατροφή. Παράλληλα ο συνδυασμός των τροφών προσφέρει καλύτερη ψυχική διάθεση και όρεξη για αλλαγές και βελτιώσεις τόσο ατομικά όσο και με το σύντροφό μας.

Από την οπτική αυτή, την προσπάθεια της σωστής διατροφής μπορούμε να την μετασχηματίσουμε σε ευχάριστη ενασχόληση για την καλυτέρευση της υγείας μας και της εξωτερικής μας εμφάνισης,  με παράγωγα την ποιοτικότερη επικοινωνία/σχέση/καθημερινότητα  με το περιβάλλον μας.

Σε τρεις εβδομάδες μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα και τα πράγματα θα αλλάξουν προς την κατεύθυνση που βλέπουμε!

Δημοσιεύτηκε από τον Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Αθλητική Διατροφολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *