Ο Ειδικός Στόχος μετά την επιθυμία και πριν το αποτέλεσμα

διατροφή, δίαιτα, υγεία, ομορφιά, σώμα, άσκηση, αθλητισμός, ευτυχία, ζωή, χαρά, τροφές, διαλειμματική νηστεία ευεξία, στόχος, κιλά, παχυσαρκία, αδυνάτισμα, φαγητά, Πάτρα, διαιτολόγος, διατροφολόγος, Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου

Ένας υπέροχος τρόπος να υλοποιήσετε την επιθυμία σας για μια καλύτερη υγεία και κατά προέκταση ένα ομορφότερο σωμα, είναι η δέσμευση με τον εαυτό σας. Αυτό μπορεί να συντελεστεί με εφαρμογή του ειδικού στόχου και των tips δέσμευσης σε αυτόν.

Ο ειδικός στόχος είναι απλός: Αντί να λέτε «θα τρώω περισσότερη σαλάτα» πείτε «θα συνοδεύω το μεσημεριανό μου με δυο μεγάλες χούφτες σαλάτα και το βραδινό με μια μεγάλη χούφτα σαλάτα».

Τα μικρά ξεκάθαρα βήματα μας φέρνουν πιο κοντά στην τελική μας επιθυμία.

Tip 1 Κατέγραψε τον ειδικό στόχο σαν υπενθύμιση στο κινητό σου, ώστε καθημερινά να λαμβάνεις ειδοποίηση και να εστιάσεις σε αυτόν.

Tip 2 Βάλε ένα χρονοδιάγραμμα δέσμευσης στον ειδικό στόχο. Έτσι θα ξέρετε πότε θα ολοκληρώσετε την προσπάθεια σας, ώστε ενδιάμεσα να μην τα παρατάτε και να μείνετε ευθυγραμμισμένοι με την επιθυμία σας.

Tip 3 Ο ειδικός στόχος είναι ο κορμός της επιθυμίας σας. Δημιουργήστε καθημερινά κλαδιά με επιπλέον δεσμεύσεις όπως «Το μεσημεριανό θα περιέχει και μια χούφτα πρωτεΐνη ενώ λίγο μετα το βραδινό θα φάω ένα φρούτο. Έτσι θα παρακολουθείτε την πρόοδό σας με μετρήσιμα, πολλαπλά, μικρά βήματα.

Tip 4 Δεν θα ακούς τι θα πουν οι φίλοι σου ή ο σύντροφος σου. Τους σέβεσαι. Όμως τώρα πρέπει να ακούσεις εσένα. Ο ειδικός στόχος είναι δικός σου. Η επιθυμία είναι δικιά σου. Μετέτρεψε τη σε δράση!

Δημοσιεύτηκε από τον Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Αθλητική Διατροφολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *