Αγαπημένο Καλοκαίρι!

διατροφή, δίαιτα, υγεία, ομορφιά, σώμα, άσκηση, αθλητισμός, ευτυχία, ζωή, χαρά, τροφές, διαλειμματική νηστεία ευεξία, στόχος, κιλά, παχυσαρκία, αδυνάτισμα, φαγητά, Πάτρα, διαιτολόγος, διατροφολόγος, Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου

Η καλοκαιρινή διασκέδαση κάτω από τις ακτίνες του ηλίου προσφέρεται για απολαυστικές ανέμελες στιγμές αλλά και για μια «μετακίνηση» από τις χειμερινές προς τις πλέον απαραίτητες καλοκαιρινές τροφές. Τα λαχανικά και τα φρούτα του καλοκαιριού, εκτός ότι κοστίζουν λιγότερο, παρέχουν μεγαλύτερη διατροφική αξία, σύμφωνα με τις ανάγκες μας κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Μια από τις ανάγκες μας την εποχή αυτή είναι η παρατεταμένη ενυδάτωση.

Οπότε καλό θα είναι να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό ακόμα και όταν είστε εν κινήσει. Κλέψτε λίγες στιγμές μέσα στην ημέρα και συνδυάστε την ενυδάτωση από το νερό με κάποιο φρούτο η λαχανικό ώστε να δώσετε μια φρέσκια γεύση. Τα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά ως αναζωογονητικό σνακ σας ενισχύουν, εκτός των άλλων, με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό.

Μια υπέροχη τεχνική για κατανάλωση περισσότερων φρούτων είναι τα smoothies, όπου μπορείτε να συμπεριλάβετε και πρωτεϊνούχες τροφές. Έτσι θα παραμείνετε φρέσκια και δροσερή καθ’ όλη την διάρκεια των ζεστών ημερών.

Οι ημέρες του καλοκαιριού αποτελούν κίνητρο για ένα όμορφο σώμα αλλά περισσότερο αποτελούν πρόκληση για μια καλύτερη υγεία. Ο προγραμματισμός και η οργάνωση στην ενυδάτωση του οργανισμού θα σας ανταμείψουν. Δεν το αξίζετε;

Δημοσιεύτηκε από τον Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Αθλητική Διατροφολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *