Έφηβοι, άσκηση και καθημερινά γεύματα

Ενα μεγάλο ποσοστό εφήβων εμπλέκεται σε κάποια αθλητική δραστηριότητα σε εβδομαδιαία βάση και καταβάλλει προσπάθεια για να είναι υγιείς με ένα όμορφο σώμα. Προκειμένου να επιτευχθούν  τα επίπεδα απόδοσης, δεν απαιτείται ούτε διαιτα ούτε συμπληρώματα διατροφής, αλλα η απορρόφηση  σωστών τροφών, σε σωστές ποσότητες, σε καθημερινή βάση.

Οι έφηβοι που αθλούνται τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα έχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες από τους λιγότερο δραστήριους συνομηλίκους τους. Η περισσότερη άσκηση απαιτεί την ικανοποιητική προσθηκη κατάλληλων θερμίδων για να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη αλλα και τις επιδόσεις τους .

Η έλλειψη ενισχυτικών θερμίδων δυσκολεύει την ανταπόκριση των έφηβων μεσα στην καθημερινότητα και εμποδίζει την διατήρηση του βάρους τους, την  ανάπτυξη των μυϊκών ομάδων και άρα την αθλητική απόδοση και την αισθητική βελτίωση του σώματος. Επίσης θα πρέπει οι έφηβοι να έχουν κατα νου ότι η απουσία συγκεκριμένων θερμίδων μεσα στην ημέρα, αυξάνει την επικινδυνότητα τραυματισμών και καταγμάτων κατά την διάρκεια της άσκησης Οι έφηβοι μέσω της ταχύτητας διάδοσης της πληροφορίας ενημερώνονται συχνα με συγκεχυμένη πληροφόρηση και πρότυπα. 

Ως εκ τούτου καλο θα ήταν να τους προστατεύουμε μεσα από ένα σωστα εμπλουτισμένο διατροφικό πλάνο.

Ρωτήστε μας για το δικό σας έφηβο/η!

Δημοσιεύτηκε από τον Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Αθλητική Διατροφολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *