Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Στις 14 Νοεμβρίου, γιορτάστηκε παγκοσμίως η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, μια πάθηση που φέτος πρόσβαλε παγκόσμια 463 εκατομμύρια ανθρώπους εκ των οποίων τα 61 εκατομμύρια κατοικούν στην Ευρώπη.

Ο διαβήτης αναφέρεται ουσιαστικά σε μια ομάδα ασθενειών που έχουν ως αποτέλεσμα την υπερβολική ποσότητα σακχάρου στο αίμα. Ο διαβήτης τύπου 1, τύπου 2 και ο διαβήτης κύησης είναι τα τρία είδη διαβήτη. Στην περίπτωση του διαβήτη τύπου 1, το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται και καταστρέφει τα κύτταρα στο πάγκρεας που παράγουν ινσουλίνη. Τα παιδιά και οι νεαροί ενήλικες συνήθως υποφέρουν από διαβήτη τύπου 1, αλλά μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία.

Αν και ο διαβήτης κύησης  αναπτύσσεται σε έγκυες γυναίκες , οι γυναίκες με διαβήτη κύησης κινδυνεύουν να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 κάποια στιγμή αργότερα στη ζωή τους. Ο διαβήτης τύπου 2 είναι η πιο κοινή μορφή διαβήτη.

Ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διαχείριση και τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και του διαβήτη. Αυτό περιλαμβάνει πρωτίστως κατάλληλη διατροφή, για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους, που ποικίλει όμως από άτομο σε άτομο.

Η παγκόσμια ημέρα διαβήτη μας υπενθυμίζει κάθε χρόνο πόσο μεγάλη αξία έχει το καθημερινό, κατάλληλο διατροφικό πλάνο στη ζωή του κάθε ανθρώπου!

Προστατέψτε λοιπον την υγεία σας και την υγεία όσων αγαπάτε..

https://www.idf.org/
https://diabetesatlas.org/

Δημοσιεύτηκε από τον Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Αθλητική Διατροφολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *