Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Κωνσταντίνας Αποστολοπούλου

Σπουδές
Η Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου φοίτησε στο τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής στο πανεπιστήμιο North London University της Αγγλίας και στη συνέχεια απέκτησε το μεταπτυχιακό τίτλο MSc in Sports Nutrition στο London Metropolitan University. Στις πτυχιακές τις διατριβές ασχολήθηκε για τον τίτλο του Bachelor με τον καρκίνο του γαστρεντερικού συστήματος και την προστατευτική δράση της διατροφής και στο μεταπτυχιακό με την εκτίμηση της σύστασης σώματος και διατροφικής πρόσληψης σε Ελληνίδες αθλήτριες.

Απασχόληση
Έχει πολυετή εμπειρία στη διαιτολογική πράξη, ενώ διατηρεί αυτόνομο διαιτολογικό γραφείο στη Πάτρα από το 2005 προσφέροντας επιστημονικά τεκμηριωμένη καθοδήγηση και συμβουλευτική τόσο για τον έλεγχο του βάρους, όσο και για την αλλαγή συμπεριφοράς απέναντι στο φαγητό αλλά και διατροφική πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας.
Εργάζεται ως αθλητική διατροφολόγος στην ελληνική ομάδα καλαθοσφαίρισης Προμηθέας σχεδιάζοντας την διατροφή των αθλητών της ομάδας στοχεύοντας να τους παρέχει τα ενεργειακά υποστρώματα αλλά και θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την βελτιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης.
Συμμετέχει σε ενημερώσεις σε σχολεία, τοπικούς συλλόγους και αθλητικά κέντρα και έχει καταρτίσει το ετήσιο διαιτολογικό πρόγραμμα σε βρεφονηπιακό σταθμό της Πάτρας και σε ένα ιδιωτικό σχολείο.
Για 4 χρόνια ήταν μέλος στο Κέντρο Κοινοτικής Ψυχιατριακής Δυτικής Ελλάδος (ΚΕ.ΚΟΙ.ΨΥ) και πρόσφερε εθελοντική εργασία σε ασθενείς με καρκίνο και με ψυχικές διαταραχές.
Το 2007-2008 δίδασκε το μάθημα της διατροφής σε ένα ιδιωτικό κολέγιο της Πάτρας στο τμήμα των βρεφονηπιοκόμων.
Παλαιότερα στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης εργάστηκε στο Νοσοκομείο «Υγεία» στην Αθήνα βιώνοντας τις διατροφικές απαιτήσεις των κλινικά ασθενών.


Δημοσιεύτηκε από τον Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Αθλητική Διατροφολόγος