Τι περιέχει ο καφές;

Τι περιέχει ο καφές

Για πολλούς από εμάς δύσκολα αρχίζει η μέρα ευχάριστα αν δεν έχουμε καταναλώσει ένα φλιτζάνι καφέ.

Όμως δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σας ανησυχεί γιατί μόνο κερδισμένοι θα βγείτε αφού ο καφές είναι πλούσιος σε βιολογικώς ενεργά θρεπτικά συστατικά.

Η θρεπτική σύσταση των κόκκων του καφέ εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ποικιλία από την οποία προέρχονται, την καλλιέργεια, την επεξεργασία και σίγουρα και από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποθηκεύονται.

Ο καφές περιέχει:

Καφεινη: το πιο χαρακτηριστικό συστατικό του καφέ είναι η καφεΐνη που αποτελεί μια πρωτεΐνη με έντονη πικρή γεύση και η περιεκτικότητα της στον καφέ ποικίλει. Δηλαδή μπορει να είναι από ελάχιστη εως 2,4% του ξηρού βάρους του.

Πολυφαινόλες: χημικές ουσίες με αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντικαρκινικές, αντιδιαβητικές και αντιυπερτασικές ιδιότητες.

Μαγνήσιο: Είναι απαραίτητο για σχεδόν κάθε λειτουργία και ιστό του σώματος, από την καρδιά έως τα οστά και σχεδόν για όλα τα όργανα, ενώ παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές παθήσεις.

Κάλιο: σημαντικό μέταλλο το οποίο βοηθάει όλα τα κύτταρα, τους ιστούς και τα όργανα του σώματος να λειτουργούν σωστά.

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β (νιασίνη, θειαμίνη, παντοθενικο οξύ, βιταμίνη Β6): πολλαπλές οι λειτουργίες τους από το να  βοηθούν στη μετατροπή του φαγητού σε ενεργεια μεχρι και την προστασία από διάφορες ασθένειες.

Το δημοφιλές αυτό ρόφημα είναι από διατροφικής απόψεως ασφαλές και ωφέλιμο για τον οργανισμό μας. Μπορεί να μας οδηγήσει σε μια μακροβιότερη και ποιοτικότερη ζωή αλλά θα πρέπει πάντοτε να συνδυάζεται με ένα υγιεινό τρόπο ζωής δηλαδή ισορροπημένη διατροφή και άσκηση.

Ο καφές έχει ευεργετική επίδραση σε πολυάριθμες ασθένειες.

Stay tuned…..

    Δείτε το βίντεο με ήχο στο google!

    Δημοσιεύτηκε από τον Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου

    Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Αθλητική Διατροφολόγος

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *