Τρεις συμβουλές για καλύτερη διατροφή

Η διατροφή ως μέρος της καθημερινότητας μας απαιτεί κυρίως την καλή μας διάθεση για να προσφέρουμε διατροφική φροντίδα στον εαυτό μας. Σας παρουσιάζουμε τρία εύκολα βήματα που εναρμονίζονται με μια πιο υγιεινή και όμορφη ζωή.

  1. Σχεδιάστε ένα μενού και ακολουθήστε το! Επιδιώξτε την συμμετοχή ολόκληρης της οικογένειας στο σχεδιασμό υγιεινών γευμάτων. Φροντίστε να συμπεριλάβετε και τις ιδέες των παιδιών σας για να χτίσουν νωρίς καλές διατροφικές συνήθειες. Η δημιουργία ενός μενού θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα από περιττά σνακς , να μειώσετε την σπατάλη στο φαγητό από έξω και να αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη οπτική για το τι τρώτε.
  2. Ψωνίστε πιο έξυπνα. Εξοικονομήστε χρήματα σε είδη σούπερ μάρκετ ακολουθώντας τη λίστα με τα ψώνια σας. Περάστε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας στην περίμετρο του καταστήματος όπου είναι τα φρέσκα προϊόντα. Να πηγαίνετε στο κατάστημα αφού πρώτα έχετε φάει κάτι ώστε η πείνα να μην είναι σύμβουλος σας! Πάρτε τα παιδιά μαζί σας και κάντε τα ψώνια μια οικογενειακή υπόθεση σωστών διατροφικών επιλογών.
  3. Να είστε καθιστοί όταν τρώτε. Μελέτες δείχνουν πολλά οφέλη όταν γευματίζετε καθιστοί – πιο ευτυχισμένα παιδιά, καλύτερες επιλογές φαγητού, ευκαιρία για οικογενειακές ή συντροφικές συζητήσεις, επικοινωνία και ενδιαφέρον για τους άλλους. Εάν ζείτε μόνος σας, το να προετοιμάζετε ένα γεύμα και να το απολαμβάνετε καθιστοί προάγει την έμπνευση την δημιουργικότητα και την διατροφική αυτογνωσία.

Δημοσιεύτηκε από τον Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Αθλητική Διατροφολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *