Οι πεποιθήσεις μας τις μέρες του Πάσχα

διατροφή, δίαιτα, υγεία, ομορφιά, σώμα, άσκηση, αθλητισμός, ευτυχία, ζωή, χαρά, τροφές, διαλειμματική νηστεία ευεξία, στόχος, κιλά, παχυσαρκία, αδυνάτισμα, φαγητά, Πάτρα, διαιτολόγος, διατροφολόγος, Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου

Το σύνολο των πεποιθήσεων γύρω από τα τρόφιμα διαμορφώνει τον τρόπο που τρώμε και πώς νιώθουμε γι’ αυτά. Για παράδειγμα, πολλοί έχουν τις πεποιθήσεις πως η υγιεινή διατροφή απαιτεί πολύ χρόνο, η καλή κατανάλωση είναι πολύ ακριβή ή η υγιεινή διατροφή έχει κακή γεύση. Εάν αυτές είναι οι βαθιές πεποιθήσεις σας σχετικά με το φαγητό, τότε θα γνωρίζετε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε! Είναι πρωταρχικής σημασίας να αναγνωρίσετε αν οι πεποιθήσεις σας για τα τρόφιμα είναι θετικές ή αρνητικές και αν εμπνέουν για  αλλαγές ή σας συγκρατούν.

Το φαγητό είναι αγάπη και συνυπάρχει με την διατροφή.  Το φαγητό μας συνδέει με την οικογένεια μας και τους φίλους μας και μας κάνει να νιώθουμε τις απλές απολαύσεις. Το φαγητό λοιπόν είναι φίλος μας και όχι εχθρός και θα πρέπει να του δείχνουμε τον απαιτούμενο σεβασμό σε συνδυασμό με την αγάπη για τον εαυτό μας. Αυτή η αλήθεια μπορεί να διαμορφώσει τον τρόπο διατροφής μας, τη σχέση μας και τα συναισθήματα μας γύρω από τα τρόφιμα. Μπορεί το φαγητό να μην είναι λιγοστό και μπορεί  η απόλαυση του φαγητού να μην μας γεμίζει ενοχές, πόσο μάλλον ημέρες γιορτής και χαράς σαν τις μέρες του Πάσχα. Αρκεί, να βάζουμε χρώμα στο πιάτο μας και ποικιλία, σε μικρές ποσότητες. Οι μικρές ποσότητες αλλά σε ποικιλία αγαπημένου φαγητού και διάφορων λαχανικών, μας ικανοποιεί την αγάπη απέναντι στο φαγητό και στον εαυτό μας χωρίς να νιώθουμε περιορισμένοι.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους!

Δημοσιεύτηκε από τον Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Αθλητική Διατροφολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *