Φρέσκια, πολύχρωμη, ζωντανή, και υγιή καθημερινότητα

Η φρεσκάδα και τα χρώματα κυριαρχούν την καλοκαιρινή περίοδο τόσο στην ψυχολογία μας όσο και στις επιλογές των φρούτων προσδίδοντας έναν διασκεδαστικό εποχιακό τόνο στην καθημερινότητα μας. Η επιλογή των νοστιμότατων καλοκαιρινών φρούτων αντί για κάποιο γλυκό, ενισχύει τις προϋπόθεσης για καλύτερη υγεία και καλλίγραμμο κορμί έτοιμο για την παράλια!

Ακόμα και στην κατανάλωση των φρούτων θα πρέπει να υπάρχει μέτρο, διότι έκτος του ότι αποκλείονται λόγω κορεσμού άλλες ομάδες τροφίμων, μπορεί να προκαλέσει μια αλυσίδα προβλημάτων όπως, πρήξιμο και δυσφορία. Αυτό οφείλετε στο ότι η φρουκτόζη που είναι υδατάνθρακας και βρίσκεται στα φρούτα δεν είναι τόσο εύπεπτη, με αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες φρούτων να φέρουν αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα. Επίσης ορισμένα φρούτα έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε φρουκτόζη και μπορεί να είναι πιο εύπεπτα, όπως πχ η μπανάνα που είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες και περιέχει ινουλίνη, μια ουσία που διεγείρει την ανάπτυξη καλών βακτηρίων στο έντερο.

Εκτός όμως από το πόσο και το τι πρέπει να τρώμε θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν από κάθε διατροφική σας επιλογή ή συνήθεια και την ατομικής σας διαφορετικότητα, όπως αυτή ορίζεται από την ηλικία, το ιστορικό, την κατάσταση της υγείας κ.α.

Μια επίσκεψη στο διατροφολογικό μας κέντρο θα σας καθοδηγήσει σχετικά με έναν πιο εξατομικευμένο διατροφικό μοντέλο με γνώμονα το τύπο του σώματος σας για μια φρέσκια, πολύχρωμη, ζωντανή & υγιή καθημερινότητα!

Δημοσιεύτηκε από τον Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Αθλητική Διατροφολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *