Φράουλα: Σε λιγότερο από 1 φλιτζάνι καθαρισμένες φράουλες περιέχεται πάνω από το 60% της της συνολικής ποσότητας της βιταμίνης C που χρειαζόμαστε καθημερινά. Πλούσιες σε ανθοκυανίνες (που δίνει και το κόκκινο χρώμα στο φρούτο), μια ομάδα αντιοξειδωτικών που έχουν τη δυνατότητα να προστατεύουν από την φλεγμονή και τη βλάβη που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.
Σπάνακι: Μπορεί να θεωρηθεί ως superfood. Η κατανάλωση σπανακιού με τη μορφή smoothie ή χυμού και σε συνδυασμό με κάποια λιπαρή ουσία οδηγεί σε πιο αποτελεσματικό τρόπο απορρόφησης της λουτείνης που περιέχει. Η λουτεινη είναι μια ξανθοφύλλη που μόνο τα φυτά την συνθέτουν και κυρίως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, με ισχυρό αντιοξειδωτικό ρόλο και ευεργετικά αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.
Αβοκάντο: ιδιαίτερο τρόφιμο που δεν πρέπει να λείπει από την διατροφή μας. Περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και φυτικές ίνες, που το καθιστούν ωφέλιμο για την διατήρηση της υγείας των κυττάρων και της καρδιάς.. Κάθε μερίδα προσφέρει σχεδόν 20 βιταμίνες και μέταλλα.
Υλικά:
· 5 φράουλες
· 1 χεριά γεμάτη σπανάκι
· ½ αβοκάντο
· 3 κ.σ. γιαούρτι
· 150ml χυμό πορτοκάλι
Ανακατέψτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ