Από το παιδί και τον έφηβο, στον ισορροπημένο ενήλικα

Η καθημερινή πίεση της τηλεκπαίδευσης ενισχύουν την ανεμελιά και την προχειρότητα στους εφήβους και στα παιδιά ακόμα και στο φαγητό.

Συνυπολογίζοντας και τις επιπτώσεις του Covid-19 στη δικιά σας καθημερινότητα οι γρήγορες και εύκολες λύσεις στην προετοιμασία φαγητού αποτελούν πρώτη επιλογή.

Η μετάβαση σε μια υγιεινή διατροφή κυρίως για τους εφήβους και τα παιδιά έχει πολλά εμπόδια, όμως σίγουρα δεν είναι αδύνατη.

Η επίδραση της , έχει μεγάλο βάθος στα οφέλη της υγείας του παιδιού αλλά και μεγάλο ευρος στην εξωτερική του εικόνα και αρά στην αυτοπεποίθηση του. Μια υγιεινή διατροφή έχει βαθιά επίδραση στην αίσθηση της ψυχικής και συναισθηματικής ευεξίας του παιδιού σας, βοηθώντας στην πρόληψη καταστάσεων όπως κατάθλιψη, άγχος, διπολική διαταραχή κ.α.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα παιδιά σας δεν γεννιούνται με λαχτάρα για τηγανητές πατάτες και πίτσα και απέχθεια για το μπρόκολο και τα καρότα. Αυτό προγραμματίζεται με την πάροδο του χρόνου καθώς εκτίθενται σε όλο και περισσότερες ανθυγιεινές επιλογές φαγητού. Ωστόσο, είναι δυνατό να επαναπρογραμματίσετε τις προτιμήσεις τροφίμων των παιδιών σας, έτσι ώστε να λαχταρούν πιο υγιεινά τρόφιμα.

Όσο πιο γρήγορα εισαγάγετε υγιεινές, θρεπτικές επιλογές στη διατροφή ενός παιδιού, τόσο πιο εύκολο θα είναι σε θέση να αναπτύξουν μια υγιή σχέση με τα τρόφιμα που και να συνυπάρχουν μαζί τους για το υπόλοιπο της ζωής τους. Μια τέτοια συνήθεια μπορεί τελικά να είναι απλούστερη και λιγότερα χρονοβόρα από ότι φαντάζεστε.

Χωρίς χάσιμο χρόνου και χρημάτων μπορείτε να υοθετήσετε υγιεινές διατροφικές συνήθεις, πρώτα για σας και στη συνέχεια για τα παιδιά σας, χωρίς να μετατρέψετε τα γεύματα σε ζώνη πολέμου.

Έτσι θα δώσετε την ευκαιρία στα παιδιά σας να εξελιχθούν σε υγιείς ισορροπημένους ενήλικες. Μείνετε συντονισμένοι..

Δημοσιεύτηκε από τον Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Αθλητική Διατροφολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *