Πολλές φορές, τα παιδιά μας αλλά και εμείς, αποζητάμε μια «λιχουδιά» ως σνακ. Βεβαίως και τα γλυκά εντάσσονται στη διατροφή μας, εφόσον αυτό γίνεται με μέτρο – κάτι που πρέπει να ισχύει γενικά στη διατροφή μας.
Γνωρίζετε ότι…
Τα μήλα περιέχουν άφθονη κουερσετίνη. Η κουερσετίνη είναι ίσως η σημαντικότερη αντιοξειδωτική ουσία των μήλων με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση στα κύτταρα του εγκεφάλου και είναι πολύ πιο ισχυρή από τη βιταμίνη C.
Υλικά για περίπου 12 muffins
¾ κούπας καστανή ζάχαρη
2 μήλα τριμμένα στο τρίφτη
1 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. κανέλα
½ κούπα ελαιόλαδο
1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. μπεικιν
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
½ κούπα σταγόνες μαύρης σοκολάτας
½ κούπα σταφίδες
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο με ένα κουτάλι και σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα στέρεα υλικά.
Αναμιγνύουμε τα δυο μείγματα και προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, τα τριμμένα μήλα, τις σταφίδες και τις σταγόνες σοκολάτας.
Μοιράζουμε το έτοιμο μείγμα σε θήκες για muffins και τα ψήνουμε για περίπου μισή ώρα.