Χταπόδι

Tο χταπόδι αποτελεί ένα έδεσμα αρκετά χαμηλό σε λιπαρά. Ο πιο ακίνδυνος θερμιδικά τρόπος να το απολαύσετε είναι ψητό στα κάρβουνα. Tο ξιδάτο χταπόδι είναι επίσης μια σχετικά ασφαλής επιλογή, αφού το λάδι προστίθεται στο πιάτο μετά το μαγείρεμα. Aντίθετα, το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι και το χταπόδι πιλάφι παρέχουν αρκετές θερμίδες, κυρίως λόγω των λιπών που χρησιμοποιούνται κατά το μαγείρεμα.

Το χταπόδι είναι πλούσιο σε θρεπτική αξία – σε Ω-3 λιπαρά οξέα, σίδηρο, φώσφορο, ασβέστιο και κάλιο και πλούσιο σε βιταμίνη Β12 η οποία χρησιμοποιείται στην παραγωγή νέων κυττάρων

Δημοσιεύτηκε από τον Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Αθλητική Διατροφολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *