Η αγαπημένη πίτα των Ελλήνων και όχι άδικα. Είναι μια ιδανική λύση για δεκατιανό ή ακόμα και για συνοδευτικό πρωινού ή βραδινού γεύματος. Είναι πλούσια σε άμυλο, φυτικές ίνες, βιταμίνες κυρίως καροτίνη, θειαμίνη, C, D, K, H και φυλικό οξύ, καθώς και σε ιχνοστοιχεία και ηλεκτρολύτες όπως σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο.
Ιδιαίτερης θρεπτικής αξίας είναι η συνύπαρξη των ποικίλων λαχανικών (πηγή αντιοξειδωτικών) με το ελαιόλαδο, αφού αυτό αυξάνει κατά πολύ τη διαθεσιμότητα τους από τον οργανισμό μας.