Ταχινόπιτα

Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου ταχινόπιτα

Το ταχίνι συγκαταλέγεται στη λίστα των πιο υγιεινών και θρεπτικών επιλογών με εξαιρετική γεύση κάτι που οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα του σε λίπος. Τα λιπαρά αυτά συγκαταλέγονται στην κατηγορία των πολυακόρεστων και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων τα οποία βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς.

Είναι ιδανικό υποκατάστατο των ζωικών πρωτεϊνών, κυρίως σε περιόδους νηστείας, αφού περιέχει σημαντική ποσότητα φυτικών πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, που δρουν αναζωογονητικά και αντιγηραντικά για τον οργανισμό.

Η ταχινόπιτα αποτελεί μια υγιεινή επιλογή για το πρωινό γεύμα ή σαν επιδόρπιο ή και σαν σνακ αφού μας προσφέρει άμεσα ενέργεια για τις ανάγκες του οργανισμού.

Δημοσιεύτηκε από τον Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Αθλητική Διατροφολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *