Καλαμάρια

Τα ψητά ή τα μαγειρευτά καλαμάρια αποτελούν ιδανική επιλογή για τις μέρες της νηστείας γιατί μας παρέχουν πρωτεΐνες και ελάχιστα λιπαρά από τα οποία τα περισσότερα είναι τα πολύτιμα ω-3 λιπαρά οξέα.

Είναι από τα θαλασσινά τα οποία είναι πλούσια σε φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο, χαλκό και πολύ καλή πηγή βιταμινών Β2, Β3 και Β12. Αξίζει να αναφερθεί ότι 100γρ καλαμαριού καλύπτουν το 65% των καθημερινών μας αναγκών σε σελήνιο το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ενίσχυση της ανοσοποιητικής και αντιοξειδωτικής άμυνας του οργανισμού μας.

Δημοσιεύτηκε από τον Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Αθλητική Διατροφολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *