Η 11η Απριλίου αξίζει να σε προτρέψει να τρως λαχανικά

axiatrofis, doseaxia, dwseaxia, kanutritionist, kapostolopoulounutrition, kapostolopoulounutritionist, άγχος, αδυνάτισμα, αθλητικός διατροφολόγος, αθλητισμός, αξία τροφής, άσκηση, Αχαϊα, δίαιτα, διαιτολόγος, διαλειμματική νηστεία ευεξία, διατροφή, διατροφολόγος, ευτυχία, ζωή, κατάθλιψη, κιλά, Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου, ομορφιά, πάτρα, παχυσαρκία, στόχος, στρες, σώμα, τροφές, Υγεία, φαγητά, φαγητό, χαρά, χάσιμο βάρους, υγιεινά εστιατόρια, επιχειρήσεις

Εάν χρειάζεσαι κάποιο σημαντικό λόγο για να εντάξεις τα λαχανικά στη διατροφή σου, αξίζει να εμπνευστείς από την 11η Απριλίου, που είναι αφιερωμένη παγκοσμίως στη νόσο Πάρκισον.

Η νόσος του Πάρκινσον  πλήττει το νευρικό ανθρώπινο σύστημα και σήμερα έχει επηρεάσει στην Ευρώπη περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους, αριθμός που αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2030. Αξίζει να μάθεις πως μελέτες δείχνουν ότι αυξημένες ποσότητες της βιταμίνης Β9 (φυλλικό οξύ), που βρίσκεται κυρίως στα λαχανικά, μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο της νόσου του Πάρκινσον (https://www.parkinson.org/).

Οι καλύτερες πηγές φυλλικού οξέος είναι ταυτόχρονα μερικές από τις πιο υγιεινές τροφές στον πλανήτη.  Οι τροφές αυτές είναι συγκεκριμένα σκούρα πράσινα λαχανικά όπως το μπρόκολο, το σπανάκι, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα σπαράγγια οι μπάμιες κ.α.

Διατήρησε λοιπόν θετική στάση απέναντί τους.

Κάποια από αυτά μπορείς να τα καλλιεργείς και στην αυλή σου. Όλα όμως μπορείς να τα εντάξεις στην διατροφή σου με σωστούς συνδυασμούς για μεγαλύτερη  απορρόφηση  των βιταμινών στο σύνολό τους αλλα και απογείωση της απόλαυσης.

Μα μπορούν τα λαχανικά να συνδυαστούν έτσι ώστε να ενισχύσουν την υγεία και να απογειώσουν  τη διατροφική απόλαυση;

Φυσικά! Αυτό είναι ειδικότητα μας!

Δημοσιεύτηκε από τον Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Αθλητική Διατροφολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *