Εξατομίκευση

Η αξία της τροφής, η διατροφή και η δίαιτα προσαρμοσμένη στις δικές σας ανάγκες, στο σωματότυπο και τη διάθεση σας!

Η νηστεία ως μέσο βελτίωσης του ατόμου

Με έναυσμα την έναρξη της Σαρακοστής, η νηστεία είναι ευρέως ενσωματωμένη στη μεσογειακή διατροφή. Η νηστεία ακολουθεί ένα διατροφικό πρότυπο που χαρακτηρίζεται από την περίοδο αποχής τόσο από προϊόντα ζωικής προέλευσης όσο και από  αυξημένη κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και οσπρίων.

Αναμφισβήτητα το πνευματικό κομμάτι της νηστείας είναι άκρως σημαντικό. Αποδεικνύεται όμως ότι η  νηστεία είναι εξίσου σημαντική στη  γνωστική ικανότητα και στη ψυχική υγεία.

axiatrofis, doseaxia, dwseaxia, kanutritionist, kapostolopoulounutrition, kapostolopoulounutritionist, άγχος, αδυνάτισμα, αθλητικός διατροφολόγος, αθλητισμός, αξία τροφής, άσκηση, Αχαϊα, δίαιτα, διαιτολόγος, διαλειμματική νηστεία ευεξία, διατροφή, διατροφολόγος, ευτυχία, ζωή, κατάθλιψη, κιλά, Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου, ομορφιά, πάτρα, παχυσαρκία, στόχος, στρες, σώμα, τροφές, Υγεία, φαγητά, φαγητό, χαρά, χάσιμο βάρους

Πλάνο: Αξία Επανεκκίνησης

Το πλάνο αξία επανεκκίνησης προσφέρει μια ολιστική προσωποποιημένη προσέγγιση της υγείας και του βάρους σου δημιουργώντας ένα σημείο επανεκκίνησης και χαράσσοντας μια δημιουργική διατροφική τροχιά. Τα δεδομένα των μεταβλητών του σώματος σου σε προ-υπάρχουσα κατάσταση αναλύονται και συσχετίζονται με υφιστάμενες συνιστώσες με αποτέλεσμα τη δημιουργία εφαρμόσιμου παραγωγικού μοντέλου.

Πάσχα, 2022, γιορτινό τραπέζι axiatrofis, doseaxia, dwseaxia, kanutritionist, kapostolopoulounutrition, kapostolopoulounutritionist, άγχος, αδυνάτισμα, αθλητικός διατροφολόγος, αθλητισμός, αξία τροφής, άσκηση, Αχαϊα, δίαιτα, διαιτολόγος, διαλειμματική νηστεία ευεξία, διατροφή, διατροφολόγος, ευτυχία, ζωή, κατάθλιψη, κιλά, Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου, ομορφιά, πάτρα, παχυσαρκία, στόχος, στρες, σώμα, τροφές, Υγεία, φαγητά, φαγητό, χαρά, χάσιμο βάρους, υγιεινά εστιατόρια, επιχειρήσεις

Η Πασχαλινή σου Επίγνωση

Με την κορύφωση του Πάσχα να πλησιάζει και τις οικογένειες να ετοιμάζονται για τα απαραίτητα, η διάθεσή των περισσότερων αποκτά ανοιξιάτικα χρώματα και τα τραπέζια των σπιτιών ντύνονται γιορτινά. Η παράδοση μας προσφέρει ένα εύρος τελετουργιών και συνταγών που καλούν να υλοποιηθούν συγχρονισμένα με στοιχεία από τη σύγχρονη κουζίνα. Η αξία της τροφής στο πασχαλινό τραπέζι πέρα από τον διατροφικό παράγοντα λειτουργεί ενωτικά και ενισχύει την  αγάπη και την ελπίδα της ανθρώπινης ύπαρξης. Αποτελεί προέκταση

axiatrofis, doseaxia, dwseaxia, kanutritionist, kapostolopoulounutrition, kapostolopoulounutritionist, άγχος, αδυνάτισμα, αθλητικός διατροφολόγος, αθλητισμός, αξία τροφής, άσκηση, Αχαϊα, δίαιτα, διαιτολόγος, διαλειμματική νηστεία ευεξία, διατροφή, διατροφολόγος, ευτυχία, ζωή, κατάθλιψη, κιλά, Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου, ομορφιά, πάτρα, παχυσαρκία, στόχος, στρες, σώμα, τροφές, Υγεία, φαγητά, φαγητό, χαρά, χάσιμο βάρους, υγιεινά εστιατόρια, επιχειρήσεις

Το σνακ αρκετοί άνθρωποι το συνδυάζουν με τις απαγορευμένες τροφές, όπως χαρακτηρίζονται από το μέσο άνθρωπο. Οι πλούσιες τροφές σε ζάχαρη είναι από τις πρώτες στη λίστα. Πόσο μάλλον όταν η λέξη σνακ συνδυάζεται με την απώλεια βάρους και τη δίαιτα. Παρόλα ταύτα στη διατροφή η λέξη σνακ συμπορεύεται με..

Η διαφορετικότητα των γιορτών αυτών προσφέρεται για απολαύσεις περισσοτέρων προσωπικών στιγμών και ποικίλων σπιτικών γεύσεων, παραμένοντας σπίτι και προστατεύοντας την υγεία του εαυτού μας και των αγαπημένων μας. Η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει την καθημερινότητα όλων μας αφού έχουν αλλάξει οι συνήθειες και ο τρόπος ζωής μας. Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει τους περισσότερους στην απομάκρυνση από ένα σωστό πλάνο υγιεινής διατροφής, στην αύξηση της κατανάλωσης κατ’ οίκου αλκοόλ με αποτέλεσμα την προσθήκη κάποιων ανεπιθύμητων κιλών.


Προτάσεις και Tips για τον Καφέ

Σύμφωνα με πληθώρα επιδημιολογικών μελετών η κατανάλωση του καφέ δεν οξύνει μόνο τις γνωστικές μας ικανότητες αλλά μπορεί να μειώσει τη συχνότητα εμφάνισης διαφόρων χρόνιων παθήσεων αφού συνδυαστεί με ένα υγιεινό τρόπο ζωής, ισορροπημένη διατροφή και άσκηση.

Για πολλούς από εμάς δύσκολα αρχίζει η μέρα ευχάριστα αν δεν έχουμε καταναλώσει ένα φλιτζάνι καφέ. Όμως δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σας ανησυχεί γιατί μόνο κερδισμένοι θα βγείτε αφού ο καφές είναι πλούσιος σε βιολογικώς ενεργά θρεπτικά συστατικά. Η θρεπτική σύσταση των κόκκων του καφέ εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ποικιλία από την οποία προέρχονται, την καλλιέργεια, την επεξεργασία και σίγουρα και από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποθηκεύονται. Ο καφές περιέχει:

Η προσθήκη υπερβολικής ζάχαρης, μελιού, σιροπιού, κ.α. στον καφέ σας από την μια σας φορτώνει με θερμίδες, ζάχαρη, κορεσμένα λιπαρά, τρανς λιπαρά και από την άλλη ακυρώνονται κατά κάποιο τρόπο τα οφέλη του καφέ.

Πως πέρνουμε τα μέγιστα οφέλη απο τον καθημερινό μας καφε;

Πριν την αντικατάσταση του αγελαδινού γάλακτος, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το αγελαδινό γάλα  παρέχει περίπου 9 g πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι, το 30% του ημερήσιου ασβεστίου και το 45% της βιταμίνης D. Επίσης οι διάφορες επιλογές γάλακτος συχνά εμπλουτίζονται τόσο με ασβέστιο όσο και με   βιταμίνη D και πρέπει να θυμόμαστε ότι απαιτείται να ανακινείται η συσκευασία καλά  πριν την κάθε χρήση, επειδή οι βιταμίνες συχνά διαχωρίζονται και καταλήγουν στον πυθμένα. Πολλές από τις επιλογές δεν εμπλουτίζονται σε θρεπτικό επίπεδο ίδιο με το αγελαδινό γάλα ενώ ορισμένες από αυτές δεν είναι ενισχυμένες. Οπότε καλό είναι η επιλογή να γίνεται και με βάση θρεπτικά στοιχεία

Σύμφωνα με τη Διεθνή Κοινότητα Αθλητικής Διατροφής (ISSN) η κατανάλωση καφεΐνης πριν από την άσκηση μπορεί να προσφέρει καλύτερη αθλητική απόδοση, τόνωσή και εγρήγορση. Έρευνες έχουν δείξει ότι η καφεΐνη είναι από τα σημαντικότερα εργογόνα βοηθήματα.

  • Διεγείρει τον εγκέφαλο και το κεντρικό νευρικό σύστημα
  • Μειώνει το αίσθημα της κόπωσης
  • Αυξάνει την αντοχή.

Τα οφέλη αυτά διακρίνονται κυρίως σε αθλήματα αντοχής, εναλλασσόμενης έντασης και των αθλημάτων με συνεχή δραστηριότητα υψηλής έντασης.

Καφές και αθλητική απόδοση


Νηστίσιμες Προτάσεις


Beauty Tips

Όλοι έχουμε κατανοήσει πλήρως τους περιορισμούς και το εύρος που μας προσφέρει η διαμονή στο σπίτι τόσο για εμάς προσωπικά όσο και για τους συν κατοίκους μας από το πεδίο της γυμναστικής μέχρι την διατροφή. Θα μπορούσαμε όμως αυτή την Κυριακή να ευθυγραμμιστούμε με μια ρουτίνα ομορφιάς προς τον εαυτό μας αλλά και γιατί όχι και προς τους συντρόφους μας ή τα παιδιά μας. Με δυο απλά υλικά που χρησιμοποιούνται ευρέως στην κουζίνα μας και προσφέρουν ένα σύνολο ιχνοστοιχείων και βιταμινών στον οργανισμό μας αλλά παράλληλα απόλαυση στις γευστικές προτάσεις που τα περιέχουν, το μελί και το κακάο, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια υπέροχη αντιοξειδωτική μάσκα προσώπου.


Περίσσεψε φαγητό στο σπίτι; Μην το πετάξετε αλλά βάλτε το στο ψυγείο για να το καταναλώσετε την επόμενη μέρα ή χρησιμοποιήστε το για να δημιουργήσετε ένα διαφορετικό πιάτο.  Έτσι και οικονομία στο πορτοφόλι σας κάνετε, αλλά θα έχετε λύσει και το σύνηθες πρόβλημα του «τι θα φάμε αύριο;» Μην φυλάτε το περισσευούμενο φαγητό για περισσότερες από τέσσερις μέρες. Πολλοί όμως αναρωτιούνται, αν στο φαγητό που θα ξαναζεστάνουν, θα παραμείνουν οι θρεπτικές του ουσίες ή αν θα καταστραφούν. Σε γενικές γραμμές δεν παρατηρείται κάποια σημαντική απώλεια θρεπτικών συστατικών   από τα ξαναζέσταμα του φαγητού.

Τι κάνουμε με το φαγητό που περίσσεψε;

Μια αφορμή που με χαρά σας θυμίζουμε για να κάνετε ένα γλυκό δώρο στον εαυτό σας! Η σοκολάτα προέρχεται από το σπόρο του τροπικού κακάο Theobroma, όπου καλλιεργείται για τουλάχιστον τρεις χιλιετίες και αναπτύσσεται στο Μεξικό, την Κεντρική Αμερική και τη Βόρεια Νότια Αμερική. Η παλαιότερη γνωστή τεκμηρίωση για τη χρήση σπόρων κακάου είναι περίπου το 1100 π.Χ.

Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας

Στις 14 Νοεμβρίου, γιορτάστηκε παγκοσμίως η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, μια πάθηση που φέτος πρόσβαλε παγκόσμια 463 εκατομμύρια ανθρώπους εκ των οποίων τα 61 εκατομμύρια κατοικούν στην Ευρώπη. Ο διαβήτης αναφέρεται ουσιαστικά σε μια ομάδα ασθενειών που έχουν ως αποτέλεσμα την υπερβολική ποσότητα σακχάρου στο αίμα. Ο διαβήτης τύπου 1, τύπου 2 και ο διαβήτης κύησης είναι τα τρία είδη διαβήτη. Στην περίπτωση του διαβήτη τύπου 1, το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται και καταστρέφει τα κύτταρα στο πάγκρεας που παράγουν ινσουλίνη. Τα παιδιά και οι νεαροί ενήλικες συνήθως υποφέρουν από διαβήτη τύπου 1, αλλά μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία.